tirsdag 23. februar 2010

OL kaka

Nå har jeg altså laget det jeg kaller OL kaka. Vi måtte jo ha en kake og kose oss med nå som vi sitter og ser på OL hver kveld. Gjett om den ble god....mmmmmmhhhhh. Rett og slett himmelsk!



Har du lyst til å bake en utrolig velsmakende kake, kommer oppskriften her:



Marengsbunn:
4 eggehviter
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maizena
1 ts hvitvinsedikk

Fyll:
1 pk. ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
ca 300 g frossen eller friske bær

Ha romtempererte eggehviter i en bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen.

Pisk til blandingen er myk og alt sukkeret er oppløst.
Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

Vend inn siktet maizena og edikk med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett og lag en sirkel på ca 22-25 cm. Ha blandingen i sirkelen og form det til en kake.

Stek kaken i ca 1 time på 160 grader på nederste rille til bunnen er sprø på yttersiden og lys kremfarget.

Fordel vaniljekrem utover bunnen. Pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over kaken.

Pynt med friske bær.

VELBEKOMME OG HÅPER DET SMAKER:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig at du ville skrive noen ord til meg:)